Tervetuloa keskelle suomalaista kansallismaisemaa!

KoliCarelian ensimmäinen huvila sijaitsee Paalisaaressa keskellä Pielistä Koliniemeltä Hattusaareen vievän sillan ja pengertien välissä. Muut kolme samanlaista huvilaa sijaitsevat Hattusaaressa.

Luontoäidin tarjoamat Kolin alueen lomailupuitteet ovat kiehtoneet suomalaisia jo 1800-luvulta saakka. Täältä löydät ympäri vuoden niin luonnonrauhan kuin liikunnalliset aktiviteetitkin.

 

Kalastajan paratiisiin Pieliselle on matkaa rantasaunojen ovilta vain 20 metriä. Vene omassa rannassa aivan jykevän kesäsaunan äärellä. Lähtö suksille ja moottorikelkka-ajelulle on luonnollisesti yhtä ihastuttavan vaivatonta.   Uisteluveneiden laskuluiska sijaitsee aivan Paalisaaren huvilan vieressä.

Mikset lähtisi kesällä tai syksyllä patikoimaan pitkin Kolin kansallispuiston mainioita polkuverkostoja? Reittejä
riittää! Lähde katsomaan paikan päälle omin silmin samoja maisemia, joita tunnetuimmat maisemamaalarimme ja valokuvaajamme ovat iloksemme ikuistaneet jo kauan sitten.

Murtomaahiihdon harrastajille Kolin alue on jo pitkään ollut käsite. Laaja hyvin hoidettu latuverkosto tarjoaa valtavan määrän erilaisia maisemia ja latuprofiileja meille kaikille "lylyn lykkijöille". Kansallismaisemassa hiihdettävät jo pitkän historian omaavat laturetkitapahtumat Ahmanhiihto ja Kolin Maisemahiihto ovat molemmat hiihtokansan kestosuosikkeja.

Kolin laskettelurinteiltä löytyy niin ikään nautintoja niin suksi- kuin lautakansallekin. Ukko-Kolin Pro-rinteiltä löytyy vauhtia sitä janoaville. Legendaarisilla Ukko-Kolin lasketturinteillä on laskettu jo vuodesta 1938.

Koirat ovat myös tervetulleita. Niistä on sovittava aina etukäteen.